GİRESUN / MERKEZ - Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman Toplantısı Yapıldı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman Toplantısı 16/06/2022 saat 10:00'da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Merkezimiz tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar sunuldu. Genel hedef psikolojik sağlamlık ve yerel hedef olumlu davranış geliştirme konusunda okullarda yapılan çalışmalar değerlendirildi. Söz alan psikolojik danışmanlar paylaşımda bulundu ve etkileşim sağlandı. Okullarda karşılaşılan sorunlar değerlendirildi ve çözüm önerileri sunuldu. Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketi (RİBA) sonuçları paylaşıldı ve toplantıya katılım sağlayan psikolojik danışmanlardan yerel hedef konusunda görüş alındı. Tercih Danışmanlığı konusunda genel bilgilendirme yapıldı.

Merkez Müdürü Sedat SARIGÜL bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapılacak çalışmalardan bazılarını aktardı ve dilek temennilerle kapanışı yaptı.

Giresun RAM olarak toplantıya katılan ve katkı sağlayan katılımcılara teşekkür ederiz.

Eyl

Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı I.Dönem toplantımız, 15 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 14.00'de Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda,  sorumluluk bölgesi olan Merkez, Keşap, Dereli, Yağlıdere, Espiye, Bulancak ve Piraziz ilçelerindeki okul ve kurumlarda görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımı ile gerçekleştirildi.Toplantıda  İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Murat YAVUZ yeni eğitim öğretim yılında özel eğitim ve rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yapılacak faaliyetler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat SARIGÜL, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında gerçekleştirilecek Genel, Yerel ve Özel Hedeflerle ilgili  çalışmalar ve oluşturulacak komisyonlar ile ilgili bilgi verdi.Kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Eyüp TÜTÜNEKEN, Özel Eğitim ve Rehberlik Psikolojik Danışma hizmetlerine ilişkin yapılan faaliyetler ve planlanan çalışmalar konusunda sunum gerçekleştirdi.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı