Etiket Sonuçları: özel eğitim

“Ergenlerde Kendine Zarar Verme ve İntihar” Konulu Eğitim Düzenlendi.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sene başı toplantımızı hizmet bölgemizdeki okul ve kurumlarımızda görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar ile 28/09/2023 saat 10:00'da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirdik.

Ock

25 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 13.30'da kurumumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecek olan, Serebral Palsili Çocukların Günlük Yaşam Aktivitelerinin Desteklenmesi konulu eğitimimize tüm velilerimiz davetlidir.

Ock

• Genel Müdürlüğümüzce özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalara devam edilmekte olup bu kapsamda özel eğitim alanında çalışan uzmanlar, tüm öğretmenler ile ailelere rehberlik edilmesi amacıyla ilk kez "Özel Eğitimde Davranış Değiştirme Uygulama Rehberi" hazırlandı.
  • "Uygulamalı Davranış Analizi" yaklaşımının prensipleri temel alınarak hazırlanan Özel Eğitimde Davranış Değiştirme Uygulama Rehberi kitabı dokuz bölümden oluşmaktadır. Ayrıca içeriğinde davranış değiştirme program örnekleri, davranış değiştirme programı uygulama adımlarının takip edilebileceği "Davranış Değiştirme Programı Formu" ile uygulamacının kendini izleme araçları yer almaktadır.

Ekm

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman Toplantısı Yapıldı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman Toplantısı 16/06/2022 saat 10:00'da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Merkezimiz tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar sunuldu. Genel hedef psikolojik sağlamlık ve yerel hedef olumlu davranış geliştirme konusunda okullarda yapılan çalışmalar değerlendirildi. Söz alan psikolojik danışmanlar paylaşımda bulundu ve etkileşim sağlandı. Okullarda karşılaşılan sorunlar değerlendirildi ve çözüm önerileri sunuldu. Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketi (RİBA) sonuçları paylaşıldı ve toplantıya katılım sağlayan psikolojik danışmanlardan yerel hedef konusunda görüş alındı. Tercih Danışmanlığı konusunda genel bilgilendirme yapıldı.

Merkez Müdürü Sedat SARIGÜL bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapılacak çalışmalardan bazılarını aktardı ve dilek temennilerle kapanışı yaptı.

Giresun RAM olarak toplantıya katılan ve katkı sağlayan katılımcılara teşekkür ederiz.

Nis

Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik zoom programı aracılığı ile 06.04.2022 tarihi saat:15:30 'da  "Özel Eğitim Farkındalık Eğitimi" düzenlenecektir.

Mrt

30.03.2022 tarihi saat:14:30'da Merkezimiz konferans salonunda sorumluluk bölgesinde yer alan Özel Eğitim Okulları ve Özel Eğitim Sınıflarında görev yapan ücretli öğretmenlere yönelik  "Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi" düznlenecektir.

Mrt

Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde görev yapan sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik zoom programı aracılığı ile 29.03.2022 tarihi saat:15:30 'da  "Özel Eğitim Farkındalık Eğitimi" düzenlenecektir..

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı